Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.
Vegan Falafel Nedir?
Vegan falafel, tavuk, sığır eti, kuzu eti veya herhangi bir hayvan ürünü içermeden yapılan bir Ortadoğu yemeğidir. Bu yemek, Ana vatanı olan Ortadoğu'da popüler olduğu kadar, dünya genelinde de severek tüketilmektedir.
Vegan falafel, humus, babaganuş, sumaklı soğan gibi yan lezzetleriyle birlikte servis edilir. En sık kullanılan soslar arasında acı sos, sarımsaklı sos ve tahin sosu bulunur. Vegan falafel baharatlı ve hafif hamur işidir. Humus, tahin ve turşu konserveyle birleştirildiğinde ve Lübnan veya Suriye stili ekmek ile tamamlandığında, inanılmaz bir lezzet patlaması yaşarsınız. Soğan, domates ve marul gibi sebzelerle de servis edilebilir.
Vegan Falafel Tarifi
Ana malzemesi (nohut) sayesinde vegan falafel, sağlıklı bir seçenektir ve kendi evinizde herhangi bir zorluk olmadan yapabilirsiniz. Vegan falafel yapmanın iki yolunu paylaşacağız;
Malzemeler
1 bardak kuru nohut
1 büyük soğan
Pul biber
Kimyon
Kekik
3 diş sarımsak
Maydanoz
Tuz
Kızartmak için Sıvı yağ
Tarif
1. Nohutları gece öncesinde suya koyup yumuşatın.
2. Soğanı, sarımsağı, maydanozu ve baharatları bir robotun içinde karıştırıp ezin. (Not: Karışım isteğe göre homojen bir yapıya gelinceye kadar çekilebilir)
3. Yoğun bir hamur kıvamına gelmesi için nohutları ile karışımı robotta tekrar çekin.
4. Karışımı kaseye alın ve buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
5. Kızartma yapmak için, tencereye sıvı yağı koyun. Orta ateşte ısıtın.
6. Hazırladığınız nohutlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın.
7. Kızgın yağda kızartın. İki taraflı olarak pişirin.
8. Kağıt havlu üzerine koyarak yağın süzülmesini sağlayın.
9. Sıcak pişmiş falafellerin yanına ilave malzemelerle birlikte servis edin.
Vegan Falafelin Farklı Örnekleri
1. Pancarlı Falafel
Malzemeler
1 bardak kuru nohut
1 pancar, haşlanmış
Maydanoz
Kimyon
Kekik
Kırmızı biber, pul biber
Tuz
Kızartmak için Sıvı yağ
Tarif
1. Nohutları suya koyup yumuşatın.
2. Nofutları blenderda önlü arkalı çekin.
3. Pancarı küçük parçalara ayırın ve bu parçaları blendera ekleyin.
4. Maydanozu, baharatları ve tuzu ekleyerek karıştın
5. Karışımı en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.
6. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hafifçe yuvarlayarak kızgın yağda kızartın.
7. Kağıt havlu üzerine koyarak yağın süzülmesini sağlayın.
8. Sıcak pişmiş falafellerin yanına ek malzemelerle birlikte servis edin.
2. Havuçlu Falafel
Malzemeler
1 bardak kuru nohut
2 adet rendelenmiş havuç
1 adet rendelenmiş soğan
Maydanoz
Kimyon
Kekik
Kırmızı biber, pul biber
Tuz
Kızartmak için Sıvı yağ
Tarif
1. Nohutları suya koyup yumuşatın.
2. Nofutları blenderda önlü arkalı çekin.
3. Havuçları ve soğanı rendeleyin.
4. Karışıma rendelenmiş havuçları, soğanı ve baharatları ekleyin.
5. Karışımı buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
6. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak kızartın.
7. Kağıt havlu üzerine koyarak yağın süzülmesini sağlayın.
8. Sıcak pişmiş falafelleri yanına ek malzeme ile birlikte servis edin.
Vegan Falafel ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular
1. Vegan falafel sağlıklı bir seçenek midir?
Evet, vegan falafel sağlıklı bir seçenektir. Ana bileşeni nohut ve yulaf ezmesidir.
2. Vegan falafel nasıl saklanır?
Vegan falafel buzdolabında hava geçirmez bir kapta 3-4 gün saklanabilir.
3. Nohtsuz falafel yapılabilir mi?
Nohutsuz falafel yapmak mümkündür ancak malzemeler ve lezzet değişebilir.
4. Vegan falafel ne kadar protein içerir?
Bir porsiyon vegan falafel ( 3 falafel) yaklaşık 9 gram protein içerir.
5. Vegan falafel hangi yan malzemeler ile servis edilir?
Vegan falafel humus, tahin sosu, zeytinyağı , kırmızı biber, sumaklı soğan, marul, domates, turşu, ekmeğin yanında servis edilir."
Vegan Falafel Nedir?
Vegan falafel, tavuk, sığır eti, kuzu eti veya herhangi bir hayvan ürünü içermeden yapılan bir Ortadoğu yemeğidir. Bu yemek, Ana vatanı olan Ortadoğu'da popüler olduğu kadar, dünya genelinde de severek tüketilmektedir.
Vegan falafel, humus, babaganuş, sumaklı soğan gibi yan lezzetleriyle birlikte servis edilir. En sık kullanılan soslar arasında acı sos, sarımsaklı sos ve tahin sosu bulunur. Vegan falafel baharatlı ve hafif hamur işidir. Humus, tahin ve turşu konserveyle birleştirildiğinde ve Lübnan veya Suriye stili ekmek ile tamamlandığında, inanılmaz bir lezzet patlaması yaşarsınız. Soğan, domates ve marul gibi sebzelerle de servis edilebilir.
Vegan Falafel Tarifi
Ana malzemesi (nohut) sayesinde vegan falafel, sağlıklı bir seçenektir ve kendi evinizde herhangi bir zorluk olmadan yapabilirsiniz. Vegan falafel yapmanın iki yolunu paylaşacağız;
Malzemeler
1 bardak kuru nohut
1 büyük soğan
Pul biber
Kimyon
Kekik
3 diş sarımsak
Maydanoz
Tuz
Kızartmak için Sıvı yağ
Tarif
1. Nohutları gece öncesinde suya koyup yumuşatın.
2. Soğanı, sarımsağı, maydanozu ve baharatları bir robotun içinde karıştırıp ezin. (Not: Karışım isteğe göre homojen bir yapıya gelinceye kadar çekilebilir)
3. Yoğun bir hamur kıvamına gelmesi için nohutları ile karışımı robotta tekrar çekin.
4. Karışımı kaseye alın ve buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
5. Kızartma yapmak için, tencereye sıvı yağı koyun. Orta ateşte ısıtın.
6. Hazırladığınız nohutlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın.
7. Kızgın yağda kızartın. İki taraflı olarak pişirin.
8. Kağıt havlu üzerine koyarak yağın süzülmesini sağlayın.
9. Sıcak pişmiş falafellerin yanına ilave malzemelerle birlikte servis edin.
Vegan Falafelin Farklı Örnekleri
1. Pancarlı Falafel
Malzemeler
1 bardak kuru nohut
1 pancar, haşlanmış
Maydanoz
Kimyon
Kekik
Kırmızı biber, pul biber
Tuz
Kızartmak için Sıvı yağ
Tarif
1. Nohutları suya koyup yumuşatın.
2. Nofutları blenderda önlü arkalı çekin.
3. Pancarı küçük parçalara ayırın ve bu parçaları blendera ekleyin.
4. Maydanozu, baharatları ve tuzu ekleyerek karıştın
5. Karışımı en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.
6. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hafifçe yuvarlayarak kızgın yağda kızartın.
7. Kağıt havlu üzerine koyarak yağın süzülmesini sağlayın.
8. Sıcak pişmiş falafellerin yanına ek malzemelerle birlikte servis edin.
2. Havuçlu Falafel
Malzemeler
1 bardak kuru nohut
2 adet rendelenmiş havuç
1 adet rendelenmiş soğan
Maydanoz
Kimyon
Kekik
Kırmızı biber, pul biber
Tuz
Kızartmak için Sıvı yağ
Tarif
1. Nohutları suya koyup yumuşatın.
2. Nofutları blenderda önlü arkalı çekin.
3. Havuçları ve soğanı rendeleyin.
4. Karışıma rendelenmiş havuçları, soğanı ve baharatları ekleyin.
5. Karışımı buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
6. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak kızartın.
7. Kağıt havlu üzerine koyarak yağın süzülmesini sağlayın.
8. Sıcak pişmiş falafelleri yanına ek malzeme ile birlikte servis edin.
Vegan Falafel ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular
1. Vegan falafel sağlıklı bir seçenek midir?
Evet, vegan falafel sağlıklı bir seçenektir. Ana bileşeni nohut ve yulaf ezmesidir.
2. Vegan falafel nasıl saklanır?
Vegan falafel buzdolabında hava geçirmez bir kapta 3-4 gün saklanabilir.
3. Nohtsuz falafel yapılabilir mi?
Nohutsuz falafel yapmak mümkündür ancak malzemeler ve lezzet değişebilir.
4. Vegan falafel ne kadar protein içerir?
Bir porsiyon vegan falafel ( 3 falafel) yaklaşık 9 gram protein içerir.
5. Vegan falafel hangi yan malzemeler ile servis edilir?
Vegan falafel humus, tahin sosu, zeytinyağı , kırmızı biber, sumaklı soğan, marul, domates, turşu, ekmeğin yanında servis edilir."
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle