*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Tava Usulü Ton Balığı Tarifi
Ton balığı, besleyici değeri ve lezzetiyle bilinen bir balık türüdür. Ton balığı, omega-3 yağ asitleri ve diğer önemli besinleri içerir. Bu nedenle, sağlıklı beslenme planlarında sıklıkla tüketilir.
Tava usulü ton balığı tarifi, ton balığını kızartarak hazırlamak anlamına gelir. Bu lezzetli tarifi denemeden önce, malzemeleri hazırlayalım.
Malzemeler:
- 400 gr ton balığı
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 adet limon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
Hazırlanışı:
1. Ton balığını yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Balığı dilimleyin.
2. Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve sarımsak tozunu bir kaseye ekleyin. Mısır ununu da ekleyin ve karıştırın.
3. Balık dilimlerini unlu karışıma batırın ve iyice kaplayın.
4. Derin bir tavayı orta ateşte ısıtın. Zeytinyağını ekleyin ve yağın ısınmasını bekleyin.
5. Balık dilimlerini tavaya yerleştirin ve her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın.
6. Tava usulü ton balığı servise hazır. Üzerine limon suyu dökerek servis yapabilirsiniz.
Değişik Örnekler
- Tava usulü ton balığı hazırlarken tuz, karabiber ve sarımsak tozu haricinde diğer baharatları da ekleyebilirsiniz. Örneğin, kimyon, kekik, fesleğen gibi baharatlar da lezzet katacaktır.
- Ton balığını unla kaplamak yerine, galeta unu ve çırpılmış yumurta kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
- Yanına geleneksel turşu ve salata yerine, tatlı patates püresi veya fırınlanmış sebzelerle servis yapabilirsiniz.
- Ton balığını kızartmak yerine ızgara yaparak da hazırlayabilirsiniz. Ton balığı ızgarada da oldukça lezzetli olur.
Sık Sorulan Sorular
1. Ton balığını hangi baharatlarla marine etmeliyim?
Ton balığını marine ederken tuz, karabiber, sarımsak tozu, kimyon, kekik, fesleğen gibi baharatları kullanabilirsiniz.
2. Tava usulü ton balığının kalorisi nedir?
Tava usulü ton balığının kalorisi, 100 gramında 184 kalori olarak hesaplanır.
3. Ton balığını ne kadar pişirmeliyim?
Ton balığını kızartırken, her tarafının altın rengi olana kadar pişirmelisiniz. Kabuklar kolayca açılmalı ve iç kısmı beyaz renkte olmalıdır. İç kısmı pembe kalmalıdır."
Tava Usulü Ton Balığı Tarifi
Ton balığı, besleyici değeri ve lezzetiyle bilinen bir balık türüdür. Ton balığı, omega-3 yağ asitleri ve diğer önemli besinleri içerir. Bu nedenle, sağlıklı beslenme planlarında sıklıkla tüketilir.
Tava usulü ton balığı tarifi, ton balığını kızartarak hazırlamak anlamına gelir. Bu lezzetli tarifi denemeden önce, malzemeleri hazırlayalım.
Malzemeler:
- 400 gr ton balığı
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 adet limon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
Hazırlanışı:
1. Ton balığını yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Balığı dilimleyin.
2. Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve sarımsak tozunu bir kaseye ekleyin. Mısır ununu da ekleyin ve karıştırın.
3. Balık dilimlerini unlu karışıma batırın ve iyice kaplayın.
4. Derin bir tavayı orta ateşte ısıtın. Zeytinyağını ekleyin ve yağın ısınmasını bekleyin.
5. Balık dilimlerini tavaya yerleştirin ve her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın.
6. Tava usulü ton balığı servise hazır. Üzerine limon suyu dökerek servis yapabilirsiniz.
Değişik Örnekler
- Tava usulü ton balığı hazırlarken tuz, karabiber ve sarımsak tozu haricinde diğer baharatları da ekleyebilirsiniz. Örneğin, kimyon, kekik, fesleğen gibi baharatlar da lezzet katacaktır.
- Ton balığını unla kaplamak yerine, galeta unu ve çırpılmış yumurta kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
- Yanına geleneksel turşu ve salata yerine, tatlı patates püresi veya fırınlanmış sebzelerle servis yapabilirsiniz.
- Ton balığını kızartmak yerine ızgara yaparak da hazırlayabilirsiniz. Ton balığı ızgarada da oldukça lezzetli olur.
Sık Sorulan Sorular
1. Ton balığını hangi baharatlarla marine etmeliyim?
Ton balığını marine ederken tuz, karabiber, sarımsak tozu, kimyon, kekik, fesleğen gibi baharatları kullanabilirsiniz.
2. Tava usulü ton balığının kalorisi nedir?
Tava usulü ton balığının kalorisi, 100 gramında 184 kalori olarak hesaplanır.
3. Ton balığını ne kadar pişirmeliyim?
Ton balığını kızartırken, her tarafının altın rengi olana kadar pişirmelisiniz. Kabuklar kolayca açılmalı ve iç kısmı beyaz renkte olmalıdır. İç kısmı pembe kalmalıdır."
Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.