• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Çok Pratik Patlıcan Kebabı Tarifi

Adı : Çok Pratik Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan kebabı Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik bir şekilde hazırlanabilir hem de oldukça lezzetlidir. Bu yazıda size patlıcan kebabının nasıl kolayca yapılacağından, değişik örneklerinden ve sık sorulan soruların cevaplarından bahsedeceğim.

Pratik patlıcan kebabı tarifi için ilk olarak malzemelerimize göz atalım:

- 5 adet közlenmiş patlıcan
- 500 gram dana eti (isteğe bağlı olarak tavuk veya kuzu eti de kullanabilirsiniz)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik (isteğe bağlı olarak baharat ekleyebilirsiniz)

Öncelikle patlıcanları közlememiz gerekiyor. Bunun için patlıcanları ocak üzerinde veya közleme aparatı kullanarak közleyebilirsiniz. Patlıcanlar közlendikten sonra kabuklarını soyup doğrayın.

Etleri de küp şeklinde doğrayın. Soğanı ve sarımsağı da ince ince doğradıktan sonra etlerle birlikte bir kaba alın. Tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ilave edip etlere iyice yedirin. Bu karışımı yaklaşık yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Bu sırada yeşil biberleri ve domatesleri de doğrayın. Bu doğradığınız sebzeleri de patlıcanların üzerine ekleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirip karıştırın.

Marine edilen etleri şişlere geçirerek, üzerine patlıcan-sebze karışımını yerleştirin. Şişleri ızgaraya koyun ve her iki tarafını da güzelce pişirin.

Patlıcan kebabı sık sık tercih edilen bir tarif olmakla birlikte farklı türevleri de bulunmaktadır. Örneğin, közlenmiş patlıcan yerine dilimlenmiş patlıcan kullanarak da kebabınızı yapabilirsiniz. Ayrıca et yerine tavuk veya kuzu eti tercih edebilirsiniz. Bu farklı seçeneklerle farklı tatlar deneyebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

S: Patlıcanları közlemek için ne kullanmalıyım?

C: Patlıcanları közlemek için ocak üzerinde doğrudan ateşe koyabilirsiniz. Ayrıca közleme aparatları da kullanabilirsiniz.

S: Et yerine tavuk eti kullanabilir miyim?

C: Evet, et yerine tavuk eti kullanabilirsiniz. Tavuk eti de patlıcan kebabına lezzet katacaktır.

S: Patlıcan kebabı neyle servis edilebilir?

C: Patlıcan kebabı pilav, lavaş veya ekmek gibi yanında servis edilebilir. Ayrıca yoğurtla birlikte de tüketebilirsiniz.

S: Patlıcanları nasıl daha lezzetli hale getirebilirim?

C: Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyup doğramak lezzetini artıracaktır. Ayrıca baharatlarla tatlandırarak da daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Bu makalede, patlıcan kebabının nasıl pratik bir şekilde hazırlanabileceğinden bahsettik. Farklı değişikliklerle tarifi kişisel zevklere göre uyarlayabilirsiniz. Denemek için sabırsızlanıyorsanız, hemen mutfakta vakit kaybetmeden bu lezzetli yemeği yapabilirsiniz. Afiyet olsun!"

Çok Pratik Patlıcan Kebabı Tarifi

Adı : Çok Pratik Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan kebabı Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik bir şekilde hazırlanabilir hem de oldukça lezzetlidir. Bu yazıda size patlıcan kebabının nasıl kolayca yapılacağından, değişik örneklerinden ve sık sorulan soruların cevaplarından bahsedeceğim.

Pratik patlıcan kebabı tarifi için ilk olarak malzemelerimize göz atalım:

- 5 adet közlenmiş patlıcan
- 500 gram dana eti (isteğe bağlı olarak tavuk veya kuzu eti de kullanabilirsiniz)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik (isteğe bağlı olarak baharat ekleyebilirsiniz)

Öncelikle patlıcanları közlememiz gerekiyor. Bunun için patlıcanları ocak üzerinde veya közleme aparatı kullanarak közleyebilirsiniz. Patlıcanlar közlendikten sonra kabuklarını soyup doğrayın.

Etleri de küp şeklinde doğrayın. Soğanı ve sarımsağı da ince ince doğradıktan sonra etlerle birlikte bir kaba alın. Tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ilave edip etlere iyice yedirin. Bu karışımı yaklaşık yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Bu sırada yeşil biberleri ve domatesleri de doğrayın. Bu doğradığınız sebzeleri de patlıcanların üzerine ekleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirip karıştırın.

Marine edilen etleri şişlere geçirerek, üzerine patlıcan-sebze karışımını yerleştirin. Şişleri ızgaraya koyun ve her iki tarafını da güzelce pişirin.

Patlıcan kebabı sık sık tercih edilen bir tarif olmakla birlikte farklı türevleri de bulunmaktadır. Örneğin, közlenmiş patlıcan yerine dilimlenmiş patlıcan kullanarak da kebabınızı yapabilirsiniz. Ayrıca et yerine tavuk veya kuzu eti tercih edebilirsiniz. Bu farklı seçeneklerle farklı tatlar deneyebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

S: Patlıcanları közlemek için ne kullanmalıyım?

C: Patlıcanları közlemek için ocak üzerinde doğrudan ateşe koyabilirsiniz. Ayrıca közleme aparatları da kullanabilirsiniz.

S: Et yerine tavuk eti kullanabilir miyim?

C: Evet, et yerine tavuk eti kullanabilirsiniz. Tavuk eti de patlıcan kebabına lezzet katacaktır.

S: Patlıcan kebabı neyle servis edilebilir?

C: Patlıcan kebabı pilav, lavaş veya ekmek gibi yanında servis edilebilir. Ayrıca yoğurtla birlikte de tüketebilirsiniz.

S: Patlıcanları nasıl daha lezzetli hale getirebilirim?

C: Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyup doğramak lezzetini artıracaktır. Ayrıca baharatlarla tatlandırarak da daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Bu makalede, patlıcan kebabının nasıl pratik bir şekilde hazırlanabileceğinden bahsettik. Farklı değişikliklerle tarifi kişisel zevklere göre uyarlayabilirsiniz. Denemek için sabırsızlanıyorsanız, hemen mutfakta vakit kaybetmeden bu lezzetli yemeği yapabilirsiniz. Afiyet olsun!"


Ankara Plaket İmalatı

Tüm Plaket ihtiyaçlarınız için Buradayız!

Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.


patlıcan kebabı pratik tarif malzemeler patlıcan hazırlığı iç harç pişirme aşaması servis lezzetli yemek