*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Lahana sarması kebap, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Lahana sarması kebabın lezzeti, turşulu sarmaların bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan muhteşem bir tat birleşimidir. Bu yemeğin hazırlanması zaman alıcı olsa da, sonuç kesinlikle buna değer.
Lahana sarması kebap yapmak oldukça basittir, ancak bazı püf noktaları vardır. İlk olarak, lahanaları ayıklamak ve yaprağa ayrılıncaya kadar yıkamak gerekiyor. Hangi tür lahana kullanacağınıza karar verirken, turşu yapmak için kullanabileceğiniz ve dolayısıyla lahana sarması kebap için de uygun olan lahana türlerini araştırmalısınız. Ardından, iç harcını hazırlamak için kıyma, soğan, pirinç, baharat ve sarımsak karışımını yoğurun.
Lahana yaprakları hamurunuzun kıvamına göre kesilebilir ve iç malzeme büyüklüğüne göre ayarlanabilir. Her bir lahana yaprağına yaklaşık bir çorba kaşığı dolu peynir ve kıyma iç harcı ekleyin. Lahana yaprak düzeni sırasıyla yapınızın büyüklüğüne bağlıdır ama açık yeşil bölümün üzerine koymak en iyisidir. Daha sonra, sarmaları etle sarın ve üzerine birkaç dilim domates ve biber ilave edin.
Lahana sarmalama işlemi bitince, tüm sarmaları biraz küçük dikdörtgen şekilli sos tavasına dizin. Ardından, yemeğin sosunu hazırlamaya başlayın. Sosun yapımında salça, domates rendesi, su, baharat ve bir miktar tuz karıştırılır ve sarmaların üzerine dökülür. Sos, kebapların çok yakmasını önlemek ve lezzetini artırmak için önemlidir.
Lahana sarması kebap birçok değişik şekilde yapılabileceği gibi, bazı yörelerde käse saçı şeklinde de yapılmaktadır. Bu, yöre adı verilen özel bir ızgarada pişirilir ve pişirme kalınlığı 2 cm ve genişliği 10 cm olan bir kaburga adı verilen et parçası ile servis edilir.
Sık Sorulan Sorular
1. Lahana sarması kebap yaparken hangi lahana türünü kullanabilirim?
Genellikle, turşu yapmak için kullanabileceğiniz sebzeler dolayısıyla turşuculuk lahanası veya beyaz lahanalar daha uygun olabilirler.
2. Lahana sarması kebap nasıl hazırlanır?
Lahana sarması kebap hazırlarken lahana yaprakları hamurunuzun kıvamına göre kesilebilir ve iç malzeme büyüklüğüne göre ayarlanabilir. Her bir lahana yaprakına yaklaşık bir çorba kaşığı dolu peynir ve kıyma iç harcı ekleyin. Lahana yaprak düzeni sırasıyla yapınızın büyüklüğüne bağlıdır ama açık yeşil bölümün üzerine koymak en iyisidir.
3. Lahana sarması kebap nasıl pişirilir?
Lahana sarması kebabını 200 derecede önceden ısınmış fırında 30-35 dakika pişirin. Pişirme süresi fırının gücüne göre değişebilir, bu nedenle kontrol etmek gerekebilir."
Lahana sarması kebap, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Lahana sarması kebabın lezzeti, turşulu sarmaların bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan muhteşem bir tat birleşimidir. Bu yemeğin hazırlanması zaman alıcı olsa da, sonuç kesinlikle buna değer.
Lahana sarması kebap yapmak oldukça basittir, ancak bazı püf noktaları vardır. İlk olarak, lahanaları ayıklamak ve yaprağa ayrılıncaya kadar yıkamak gerekiyor. Hangi tür lahana kullanacağınıza karar verirken, turşu yapmak için kullanabileceğiniz ve dolayısıyla lahana sarması kebap için de uygun olan lahana türlerini araştırmalısınız. Ardından, iç harcını hazırlamak için kıyma, soğan, pirinç, baharat ve sarımsak karışımını yoğurun.
Lahana yaprakları hamurunuzun kıvamına göre kesilebilir ve iç malzeme büyüklüğüne göre ayarlanabilir. Her bir lahana yaprağına yaklaşık bir çorba kaşığı dolu peynir ve kıyma iç harcı ekleyin. Lahana yaprak düzeni sırasıyla yapınızın büyüklüğüne bağlıdır ama açık yeşil bölümün üzerine koymak en iyisidir. Daha sonra, sarmaları etle sarın ve üzerine birkaç dilim domates ve biber ilave edin.
Lahana sarmalama işlemi bitince, tüm sarmaları biraz küçük dikdörtgen şekilli sos tavasına dizin. Ardından, yemeğin sosunu hazırlamaya başlayın. Sosun yapımında salça, domates rendesi, su, baharat ve bir miktar tuz karıştırılır ve sarmaların üzerine dökülür. Sos, kebapların çok yakmasını önlemek ve lezzetini artırmak için önemlidir.
Lahana sarması kebap birçok değişik şekilde yapılabileceği gibi, bazı yörelerde käse saçı şeklinde de yapılmaktadır. Bu, yöre adı verilen özel bir ızgarada pişirilir ve pişirme kalınlığı 2 cm ve genişliği 10 cm olan bir kaburga adı verilen et parçası ile servis edilir.
Sık Sorulan Sorular
1. Lahana sarması kebap yaparken hangi lahana türünü kullanabilirim?
Genellikle, turşu yapmak için kullanabileceğiniz sebzeler dolayısıyla turşuculuk lahanası veya beyaz lahanalar daha uygun olabilirler.
2. Lahana sarması kebap nasıl hazırlanır?
Lahana sarması kebap hazırlarken lahana yaprakları hamurunuzun kıvamına göre kesilebilir ve iç malzeme büyüklüğüne göre ayarlanabilir. Her bir lahana yaprakına yaklaşık bir çorba kaşığı dolu peynir ve kıyma iç harcı ekleyin. Lahana yaprak düzeni sırasıyla yapınızın büyüklüğüne bağlıdır ama açık yeşil bölümün üzerine koymak en iyisidir.
3. Lahana sarması kebap nasıl pişirilir?
Lahana sarması kebabını 200 derecede önceden ısınmış fırında 30-35 dakika pişirin. Pişirme süresi fırının gücüne göre değişebilir, bu nedenle kontrol etmek gerekebilir."
Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.