• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Avukat Web Siteniz Yok mu?

Hemen bugün bir Avukat Web Siteniz Olsun, Web'in gücünü keşfedin.

SSL Sertifikası + Sınırsız İçerik + Full SEO Uyumlu + Full Mobil Uyumlu.
Üstelik İsterseniz Yapay Zeka Hukuk Asistanı Seçeneğiyle



Adı : Psacadonotus insulanus

Psacadonotus insulanus ya da diğer adıyla adalı keklik, keklikgiller familyasına ait bir kuş türüdür. Türkiye, Suriye ve Lübnan'da yaşayan bu tür, çoğunlukla ormanlık alanlarda ve çalılıklarda yaşar.
Adalı keklikler, yaklaşık 30 cm uzunluğunda ve 250 gram ağırlığındadır. Dişiler erkeklere göre daha küçük yapıdadır. Üst tüyleri kahverengi ve siyah çizgili, alt tüyleri soluk kahverengi renklidir. Erkeklerin göğsü parlak kestane rengindedir ve dişilerin göğsü daha soluk renklidir.
Bu tür genellikle yalnız ya da çiftler halinde yaşar. Beslenmesi, tohumlar, meyveler, böcekler ve özellikle de kurbağalarla oluşur. Kuluçka dönemi Kasım'dan Nisan'a kadar sürer ve dişi kuşlar ağaç kovuklarına yada yere kazdıkları çukurlara 6-8 adet kahverengi benekli yumurta bırakırlar.
Adalı keklikler, orman yangınları, aşırı avlanma ve yaşam alanlarının tahribi nedeniyle popülasyonları azalmaktadır. Bu nedenle koruma altına alınmıştır ve avcılık yasaktır. Ayrıca türün yaşam alanlarının korunması, ilgili yönetim organları tarafından sürdürülen projeler ile desteklenmektedir.
Adalı keklik, eti ve yumurtaları için sık sık avlanmasına rağmen, turizm faaliyetleri için de önemli bir değer taşımaktadır. Kuş gözlemcileri ve doğa meraklıları, nadir görülen bu türü görmek için bölgeye gelmektedirler.


Maç Yorumları Web Sitesi

Yapay Zekanın Yaptığı Maç yorumlarını sitenizde otomatik yayınlayın!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


adalı keklik keklikgiller türkiye koruma av yasağı turizm kuş gözlemcileri doğa meraklıları