• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle



Adı : Metrioptera domogledi

Metrioptera domogledi ya da bilinen diğer adıyla Domogled Grashopper, Türkiye'nin de dahil olduğu Balkan Yarımadası'nda yaşayan bir çekirge türüdür. Vücut uzunluğu yaklaşık 1,5-2 cm arasında değişen bu tür, genellikle kumlu ve taşlı topraklarda yaşamaktadır.
Metrioptera domogledi, diğer çekirge türlerine göre oldukça farklı bir görünüme sahiptir. Vücudu siyahımsı kahverengi renktedir ve antenleri oldukça uzundur. Erkeklerin arka kanatları, dişi kuşaklarına göre daha uzundur ve çoğunlukla kahverengi veya yeşil tonlarda renklidir.
Bu tür, genellikle yaz aylarında özellikle gün batımında ötüş sesleriyle bilinir. Erkek çekirgelerin ötüş sesleri, birbirleriyle rekabet etmeleri ve dişileri kendilerine çekmek için çıkardıkları bir ses türüdür. Bu ötüş sesleri, aynı zamanda Metrioptera domogledi türü için de geçerlidir ve kendilerine has bir tınıya sahiptir.
Metrioptera domogledi'nin beslenme şekli, diğer çekirge türlerine benzer şekilde bitkisel besinlerdir. Genellikle otların ve yaprakların üzerinde beslenirler. Bu tür, doğal yaşam alanının korunması ve insan yapısı olan çevre faktörlerinden korunması açısından önemlidir.
Balkan Yarımadası'nda endemik olarak yaşayan Metrioptera domogledi, doğaya ve ekosisteme olan katkısı nedeniyle korunmaya alınan türler arasındadır. Ancak iklim değişiklikleri, kentsel alan genişlemesi ve diğer insan faaliyetleri, bu türün sayısını azaltabilen faktörler arasındadır. Bu nedenle, doğal yaşam alanlarının korunması ve koruma çabalarının artırılması gerekmektedir.


Restoran Web Siteniz Olsun!

Üstelik QR Kod Menü Sistemi de Hediyemiz.

Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.


Metrioptera domogledi çekirge Balkan Yarımadası ötüş sesleri beslenme endemik koruma doğal yaşam alanları