• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Restoran Web Siteniz Olsun!

Üstelik QR Kod Menü Sistemi de Hediyemiz.

Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.



Adı : Dupontia nitella

Dupontia nitella, ortak adı itik balığı olan tatlı su balığıdır. Diğer adıyla aslan balığı olarak da bilinir. Türkiye'nin tatlı su kaynaklarında yaygın olarak bulunur.
Fiziksel özellikleriyle ön plana çıkan Dupontia nitella, orta büyüklükte bir balıktır. Tam büyüme oranı 30-40 cm arasında değişmektedir. Vücudu genellikle yeşil-kahverengi renklidir ve üzerinde siyah benekler bulunur. Sırtı kavislidir ve yan kısımları hafifçe basıktır.
İtik balığı, tatlı su balıkları arasında oldukça çekingen bir yapıya sahiptir. Kış aylarında derin sulara inen bu balıklar, ilkbahar aylarında sığ sularda beslenirler. Solucan, böcek larvası, küçük kabuklu deniz hayvanları ve bitkisel besinlerle beslenirler.
Yetişkin itik balıklarının üremesi, ilkbahar aylarına denk gelir. Bu dönemde dişiler, su bitkilerinin arasında yuva yapar. Erkekler ise dişilerin yakınında yer alıp onları korurlar. Yaklaşık 5-6 gün süren üreme döneminin ardından dişiler yüzlerce yumurta bırakır.
İtik balığı av sezonu Nisan ayının sonlarına doğru başlar. Genellikle tatlı su göletleri ve akarsularda avlanılır. Av yasağı dönemleri ise Mayıs ve Haziran aylarıdır.
Lezzetli bir tatlı su balığı olan itik, restoranlarda sıklıkla seçilen bir deniz ürünüdür. Ayrıca evde de kolaylıkla pişirilerek tüketilebilir. Ancak, avcılık sınırlandırmalarına uyulması gerektiği unutulmamalıdır.
Türkiye'nin tatlı su kaynaklarında bulunan Dupontia nitella, doğal hayata zarar vermeden avcılık yapmanın önemini vurgulamak açısından da önemlidir.


Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Dupontia nitella itik balığı tatlı su balığı aslan balığı üreme dönemi avcılık sınırlandırmaları doğal hayat Türkiye