• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle



Eugenia kaalensis

Adı : Eugenia kaalensis

Eugenia kaalensis, Güney Amerika'nın tropikal bölgelerinde yetişen bir ağaç türüdür. Türün başlıca yayılım alanı Brezilya'da, ayrıca Venezuela, Kolombiya ve Ekvador gibi ülkelerde de bulunmaktadır.
Eugenia kaalensis'in en belirgin özelliği, yapraklarının parlak yeşil olması ve oval şekilde olmasıdır. Ayrıca ağacın koyu gri kabuğu da oldukça karakteristik bir özelliktir.
Bu ağaç genellikle meyve şeklinde ekonomik bir değer taşımaktadır. Meyveler küçük bir çilek formuna sahip olup genellikle kırmızı renktedir. Tat olarak yüksek bir asitlik oranına sahiptir ve oldukça aromalıdır.
Eugenia kaalensis, bazı yerlerde ilaç ve gıda sanayinde kullanılır. Özellikle ağacın kabuğu, doğal olarak antibiyotik içerir ve bazı hastalıkların tedavisinde kullanılır.
Bu tür, tropikal iklimlerde oldukça yaygındır ve yerel halklar tarafından da sık sık kullanılır. Yaprakları, bazı yerlerde bir çay yapmak için kullanılır ve meyveleri de taze olarak tüketilir.
Eugenia kaalensis, ülkemizde henüz yaygın olarak bilinmemekte olsa da önemli bir tıbbi ve gıda potansiyeline sahiptir. Ancak, bu tür gibi diğer tropikal bitkilerin korunması ve sürdürülebilir kullanımı için daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir.

Eugenia kaalensis


Adı : Eugenia kaalensis

Eugenia kaalensis, Güney Amerika'nın tropikal bölgelerinde yetişen bir ağaç türüdür. Türün başlıca yayılım alanı Brezilya'da, ayrıca Venezuela, Kolombiya ve Ekvador gibi ülkelerde de bulunmaktadır.
Eugenia kaalensis'in en belirgin özelliği, yapraklarının parlak yeşil olması ve oval şekilde olmasıdır. Ayrıca ağacın koyu gri kabuğu da oldukça karakteristik bir özelliktir.
Bu ağaç genellikle meyve şeklinde ekonomik bir değer taşımaktadır. Meyveler küçük bir çilek formuna sahip olup genellikle kırmızı renktedir. Tat olarak yüksek bir asitlik oranına sahiptir ve oldukça aromalıdır.
Eugenia kaalensis, bazı yerlerde ilaç ve gıda sanayinde kullanılır. Özellikle ağacın kabuğu, doğal olarak antibiyotik içerir ve bazı hastalıkların tedavisinde kullanılır.
Bu tür, tropikal iklimlerde oldukça yaygındır ve yerel halklar tarafından da sık sık kullanılır. Yaprakları, bazı yerlerde bir çay yapmak için kullanılır ve meyveleri de taze olarak tüketilir.
Eugenia kaalensis, ülkemizde henüz yaygın olarak bilinmemekte olsa da önemli bir tıbbi ve gıda potansiyeline sahiptir. Ancak, bu tür gibi diğer tropikal bitkilerin korunması ve sürdürülebilir kullanımı için daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir.


Restoran Web Siteniz Olsun!

Üstelik QR Kod Menü Sistemi de Hediyemiz.

Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.


Eugenia kaalensis ağaç meyve tıbbi bitki gıda potansiyeli korunma sürdürülebilir kullanım yaprak kabuk