*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Pea Weevil (Bruchus pisorum), baklagillerin (fasulye, nohut, mercimek, bezelye vb.) önemli bir zararlısıdır. Yetişkinleri yaklaşık 4-5 mm boyundadır ve koyu kahverengi veya siyah renklidir. Vücutlarının üzerinde ince tüyler ve minik halkalar bulunur. Pea Weevil, diğer baklagil böceklerine benzer şekilde, larvalarının baklagiller içinde gelişmesiyle zarar verir.
Dişi Weevils, sezonun ilk baklagil üretim dönemi başlamadan önce çiçekleri ziyaret eder ve yumurtalarını yavaş yavaş gelişen baklagil tanelerine bırakır. Bu yumurtalar, içinde larvaların gelişeceği bir delik açarlar. Larvalar baklagil içinde beslenir ve kabuğun altına girerek, gelişmelerini tamamlamak için kabukların kalınlaşmasına neden olan bir boşaltım bırakırlar. Sonunda yetişkin baklagil ürünlerinde galeriler şeklinde zararlı delikler oluşur.
Pea Weevil popülasyonları, tarladan hasat edilen ürünlerden yılık olarak artar; bu nedenle, sertifikalı veya bulaşık olmayan tohum kullanma ve hasattan sonra ürünlerin uygun şekilde depolanması gibi önlemler, bu zararlıların kontrolünde önemli bir rol oynar.
Mücadelede uygun bir yöntem, baklagillerin uygun rotasyonu olacaktır. Daha önce bakteriyel leğen mantarı (/Rhizobia/), azot fonksiyonuyla birlikte pek çok baklagil ürünü yapmaya yönelik geliştirilen bir bakteri türüdür. Baklagillerin farklı bir bitki türü izleyen bir zamanda ekilmesi, Pea Weevil populasyonlarından kurtulmak için çok etkili bir yöntemdir. Bununla birlikte, ayrıca başka kimyasal veya biyolojik mücadele yöntemleri de mevcuttur.
Pea Weevil, baklagil üretiminde büyük bir tehlikedir. Ancak uygun önlemler ve kontrol yöntemleri kullanarak, zararlıların neden olduğu hasarların önüne geçilebilir.
Pea Weevil (Bruchus pisorum), baklagillerin (fasulye, nohut, mercimek, bezelye vb.) önemli bir zararlısıdır. Yetişkinleri yaklaşık 4-5 mm boyundadır ve koyu kahverengi veya siyah renklidir. Vücutlarının üzerinde ince tüyler ve minik halkalar bulunur. Pea Weevil, diğer baklagil böceklerine benzer şekilde, larvalarının baklagiller içinde gelişmesiyle zarar verir.
Dişi Weevils, sezonun ilk baklagil üretim dönemi başlamadan önce çiçekleri ziyaret eder ve yumurtalarını yavaş yavaş gelişen baklagil tanelerine bırakır. Bu yumurtalar, içinde larvaların gelişeceği bir delik açarlar. Larvalar baklagil içinde beslenir ve kabuğun altına girerek, gelişmelerini tamamlamak için kabukların kalınlaşmasına neden olan bir boşaltım bırakırlar. Sonunda yetişkin baklagil ürünlerinde galeriler şeklinde zararlı delikler oluşur.
Pea Weevil popülasyonları, tarladan hasat edilen ürünlerden yılık olarak artar; bu nedenle, sertifikalı veya bulaşık olmayan tohum kullanma ve hasattan sonra ürünlerin uygun şekilde depolanması gibi önlemler, bu zararlıların kontrolünde önemli bir rol oynar.
Mücadelede uygun bir yöntem, baklagillerin uygun rotasyonu olacaktır. Daha önce bakteriyel leğen mantarı (/Rhizobia/), azot fonksiyonuyla birlikte pek çok baklagil ürünü yapmaya yönelik geliştirilen bir bakteri türüdür. Baklagillerin farklı bir bitki türü izleyen bir zamanda ekilmesi, Pea Weevil populasyonlarından kurtulmak için çok etkili bir yöntemdir. Bununla birlikte, ayrıca başka kimyasal veya biyolojik mücadele yöntemleri de mevcuttur.
Pea Weevil, baklagil üretiminde büyük bir tehlikedir. Ancak uygun önlemler ve kontrol yöntemleri kullanarak, zararlıların neden olduğu hasarların önüne geçilebilir.
Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.