• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Ankara Plaket İmalatı

Tüm Plaket ihtiyaçlarınız için Buradayız!

Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.


ortak ardıç

Adı : ortak ardıç
İngilizce Adı : Common Juniper
Bilimsel Adı : Juniperus communis
Tipi : Çalı
Çiçek Rengi : Kahverengi, Sarı
Özellikleri : Kuzey Amerika Yerlisi, Kuraklığa Dayanıklı

Ortak ardıç (Juniperus communis), ardıç ailesinden bir ağaç veya çalı türüdür ve dünya genelinde yaygın olarak bulunur. Kuzey Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Asya ve Kuzey Amerika’da doğal olarak yetişir.
Ortak ardıç, yaprak dökmeyen bir bitki türüdür. 4-10 metre yüksekliğe ulaşabilen ağaçlar ve çalılar şeklinde yetişebilir. Koyu yeşil iğne yaprakları vardır ve erkek ve dişi çiçekler ayırt edilir. Meyveleri koyu mavi bir renkte olup, yuvarlak ve etlidir.
Ortak ardıç, eski çağlardan beri kullanılan bir bitkidir. Geleneksel tıpta, iştah açıcı, sindirim sistemi rahatsızlıklarını giderici, idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu ve idrar söktürücü olarak kullanılır. Ayrıca, bedensel yorgunluğu azaltmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için de kullanılmaktadır.
Ortak ardıç, yemeklere lezzet katmak için de kullanılır. Genellikle et yemeklerinde kullanılan ardıç, baharat olarak da kullanılır. Ayrıca, ardıç kokusunun rahatlatıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, aromaterapide de kullanılmaktadır.
Ortak ardıç, bazı bölgelerde ilaç sanayinde de kullanılır. Özellikle, dermatolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ardıç yağı, antiviral ve antibakteriyel özellikler taşır.
Ancak, ortak ardıç tüketirken dikkatli olunması gerekmektedir. Özellikle, hamileler, emziren anneler, yüksek tansiyon hastaları ve böbrek rahatsızlığı olanlar ardıç tüketirken doktorlarına danışmalıdırlar. Çünkü ardıçın fazla tüketimi bazı sağlık sorunlarına neden olabilir.
Sonuç olarak, ortak ardıç yıllardır kullanılan bir bitkidir ve sağlık açısından birçok faydası vardır. Ancak, tüketirken dikkatli olunması gerekmektedir.

ortak ardıç


Adı : ortak ardıç
İngilizce Adı : Common Juniper
Bilimsel Adı : Juniperus communis
Tipi : Çalı
Çiçek Rengi : Kahverengi, Sarı
Özellikleri : Kuzey Amerika Yerlisi, Kuraklığa Dayanıklı

Ortak ardıç (Juniperus communis), ardıç ailesinden bir ağaç veya çalı türüdür ve dünya genelinde yaygın olarak bulunur. Kuzey Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Asya ve Kuzey Amerika’da doğal olarak yetişir.
Ortak ardıç, yaprak dökmeyen bir bitki türüdür. 4-10 metre yüksekliğe ulaşabilen ağaçlar ve çalılar şeklinde yetişebilir. Koyu yeşil iğne yaprakları vardır ve erkek ve dişi çiçekler ayırt edilir. Meyveleri koyu mavi bir renkte olup, yuvarlak ve etlidir.
Ortak ardıç, eski çağlardan beri kullanılan bir bitkidir. Geleneksel tıpta, iştah açıcı, sindirim sistemi rahatsızlıklarını giderici, idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu ve idrar söktürücü olarak kullanılır. Ayrıca, bedensel yorgunluğu azaltmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için de kullanılmaktadır.
Ortak ardıç, yemeklere lezzet katmak için de kullanılır. Genellikle et yemeklerinde kullanılan ardıç, baharat olarak da kullanılır. Ayrıca, ardıç kokusunun rahatlatıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, aromaterapide de kullanılmaktadır.
Ortak ardıç, bazı bölgelerde ilaç sanayinde de kullanılır. Özellikle, dermatolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ardıç yağı, antiviral ve antibakteriyel özellikler taşır.
Ancak, ortak ardıç tüketirken dikkatli olunması gerekmektedir. Özellikle, hamileler, emziren anneler, yüksek tansiyon hastaları ve böbrek rahatsızlığı olanlar ardıç tüketirken doktorlarına danışmalıdırlar. Çünkü ardıçın fazla tüketimi bazı sağlık sorunlarına neden olabilir.
Sonuç olarak, ortak ardıç yıllardır kullanılan bir bitkidir ve sağlık açısından birçok faydası vardır. Ancak, tüketirken dikkatli olunması gerekmektedir.


Restoran Web Siteniz Olsun!

Üstelik QR Kod Menü Sistemi de Hediyemiz.

Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.


Ortak ardıç bitki türü yaprak dökmeyen meyveler eski çağlar geleneksel tıp baharat aromaterapi ilaç sanayi ardıç yağı