• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Emlak Web Sitesi

Büyümeyi hayal etmeyin, bugün başlayın...

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Tatlı fesleğen

Adı : Tatlı fesleğen
İngilizce Adı : Sweet Basil
Bilimsel Adı : Ocimum basilicum 'Siam Queen'
Tipi : Yıllık, Bitki, Ev Bitkisi
Çiçek Rengi : Mor
Özellikleri :

Tatlı fesleğen (Ocimum basilicum) dünyanın birçok bölgesinde yetiştirilen, nane ailesine ait bir bitki türüdür. Anavatanı Hindistan ve İran olan tatlı fesleğen, günümüzde Asya, Latin Amerika ve Akdeniz bölgelerinde de yaygın olarak yetiştirilmektedir.
Tatlı fesleğen, genellikle bir yıllık bitki olarak yetiştirilir ve 30-90 cm boyunda olabilir. Yeşil renkte olan yaprakları görece büyük ve ovaldir. Çiçekleri beyaz ya da pembe renkte olup, kısa ömürlüdür. Tatlı fesleğen, birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasında en popüler olanları arasında Siam Queen olarak da bilinen Tayland fesleğeni (Ocimum basilicum var. thyrsiflora) ve Genovese olarak adlandırılan İtalyan fesleğeni (Ocimum basilicum var. Genovese) vardır.
Siam Queen tatlı fesleğen, Tayland'da yetiştirilen ve aromatik yaprakları nedeniyle dünyanın birçok bölgesinde popüler olan bir çeşittir. Yaprakları ince, uzun ve hafifçe çekiç şeklindedir. Yaprakların kokusu birçok farklı baharatla karşılaştırılabilecek bir özelliğe sahiptir. Tatlı fesleğen, daha çok Asya mutfağında kullanılmakla beraber Akdeniz bölgesinde de kullanılmaktadır. Yemeklere tat ve aroma vermesinin yanı sıra, sahip olduğu antibakteriyel etkilere de sahiptir.
Siam Queen tatlı fesleğen, sıcak ve nemli iklimleri daha çok sever. Toprakça zengin, iyi drene olan ve pH değeri 6.0-7.5 aralığında olan topraklarda yetiştirilmesi idealdir. Fesleğenler genellikle tohumla çoğaltılır. Tohumlar, ilkbaharda kaplarda ya da doğrudan bahçeye ekilebilirler. Tohumlar 5-10 gün içinde çimlenir. Fesleğenlerin düzenli olarak sulanması gerekir. Ayrıca, bitkilerin yanında mutlaka yabancı otların temizlenmesi ve gübrelenmesi de özellikle önemlidir.
Tatlı fesleğen, taze olarak kullanıldığında en lezzetli olur. Yemek pişirmeden önce ilave edilirse, daha iyi bir tat ve aroma vardır. Fesleğen, çorba, makarna, pizza, soslar, marinadlar ve salatalarda kullanılır. Aynı zamanda tatlılar için de harika bir aromatik bileşendir. Fesleğen yaprakları, kurutulabilir ve daha sonra baharat olarak kullanılabilir. Kurutulmuş fesleğen uzun süre saklanabilir.

Tatlı fesleğen


Adı : Tatlı fesleğen
İngilizce Adı : Sweet Basil
Bilimsel Adı : Ocimum basilicum 'Siam Queen'
Tipi : Yıllık, Bitki, Ev Bitkisi
Çiçek Rengi : Mor
Özellikleri :

Tatlı fesleğen (Ocimum basilicum) dünyanın birçok bölgesinde yetiştirilen, nane ailesine ait bir bitki türüdür. Anavatanı Hindistan ve İran olan tatlı fesleğen, günümüzde Asya, Latin Amerika ve Akdeniz bölgelerinde de yaygın olarak yetiştirilmektedir.
Tatlı fesleğen, genellikle bir yıllık bitki olarak yetiştirilir ve 30-90 cm boyunda olabilir. Yeşil renkte olan yaprakları görece büyük ve ovaldir. Çiçekleri beyaz ya da pembe renkte olup, kısa ömürlüdür. Tatlı fesleğen, birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasında en popüler olanları arasında Siam Queen olarak da bilinen Tayland fesleğeni (Ocimum basilicum var. thyrsiflora) ve Genovese olarak adlandırılan İtalyan fesleğeni (Ocimum basilicum var. Genovese) vardır.
Siam Queen tatlı fesleğen, Tayland'da yetiştirilen ve aromatik yaprakları nedeniyle dünyanın birçok bölgesinde popüler olan bir çeşittir. Yaprakları ince, uzun ve hafifçe çekiç şeklindedir. Yaprakların kokusu birçok farklı baharatla karşılaştırılabilecek bir özelliğe sahiptir. Tatlı fesleğen, daha çok Asya mutfağında kullanılmakla beraber Akdeniz bölgesinde de kullanılmaktadır. Yemeklere tat ve aroma vermesinin yanı sıra, sahip olduğu antibakteriyel etkilere de sahiptir.
Siam Queen tatlı fesleğen, sıcak ve nemli iklimleri daha çok sever. Toprakça zengin, iyi drene olan ve pH değeri 6.0-7.5 aralığında olan topraklarda yetiştirilmesi idealdir. Fesleğenler genellikle tohumla çoğaltılır. Tohumlar, ilkbaharda kaplarda ya da doğrudan bahçeye ekilebilirler. Tohumlar 5-10 gün içinde çimlenir. Fesleğenlerin düzenli olarak sulanması gerekir. Ayrıca, bitkilerin yanında mutlaka yabancı otların temizlenmesi ve gübrelenmesi de özellikle önemlidir.
Tatlı fesleğen, taze olarak kullanıldığında en lezzetli olur. Yemek pişirmeden önce ilave edilirse, daha iyi bir tat ve aroma vardır. Fesleğen, çorba, makarna, pizza, soslar, marinadlar ve salatalarda kullanılır. Aynı zamanda tatlılar için de harika bir aromatik bileşendir. Fesleğen yaprakları, kurutulabilir ve daha sonra baharat olarak kullanılabilir. Kurutulmuş fesleğen uzun süre saklanabilir.


Firma Web Siteniz Var mı?

Mükemmel Bir Firma Web Siteniz Olsun, Bugün Kullanmaya Başlayın

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


tatlı fesleğen bitki türü nane ailesi çeşitleri Tayland fesleğeni İtalyan fesleğeni Asya mutfağı antibakteriyel etkiler tohumla çoğaltma sulama taze kullanım baharat kurutulmuş fesleğen aromatik bileşen