*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Servis meyvesi veya bilimsel adıyla Amelanchier canadensis, gül ailesine ait, Yeni Dünya’da yaygın olarak görülen bir ağaç veya çalı türüdür. Türkiye'de de yaygın olarak yetiştirilmektedir. Yaprakları ilkbaharda çiçeklenme ile birlikte zarif beyaz çiçeklerle birleşir ve ağacın görüntüsüne zarafet katar.
Servis meyvesi, yapraklarını dökmeyen bir bitkidir ve genellikle 2-8 metre yüksekliğinde bir ağaç olarak yetişir. Meyveleri, pembe, kırmızı veya mor renkli bir yaban mersini gibi görünürler ve temmuz sonundan eylül sonuna kadar olgunlaşırlar. Meyveler, hem taze tüketilir hem de reçel, jöle, şurup, pasta ve tart yapımında kullanılır.
Servis meyvesi, genellikle toprağı nemli, ama iyi drene edilmiş, güneşli veya yarı gölgeli alanlarda yetişir. İyi bir toprak için orta-tan yüksek asitlikli bir dolgu malzemesi önerilir. Çoğunlukla, bahçelerde yerleştirilen, park gibi yerlerde süs bitkisi olarak kullanılmaktadır.
Servis meyveleri, sağlık açısından çok faydalıdır. C vitamini, kalsiyum, demir ve diğer mineraller açısından zengindir. Antioksidanlar ve flavonoidler açısından da zengin olması, yaşlanmayı önlemeye yardımcı olur ve cilt sağlığını korur.
Türk mutfağına dahil olan servis meyvesi, birçok tatlı, pasta ve reçel yapımında kullanılan lezzetli bir meyvedir. Meyvesi, turşu da yapılabilir. Ancak meyvenin çekirdekleri toksik olabileceğinden, tüketmeden önce çekirdekleri ayırmak gerekir.
Genellikle ormanlarda doğal olarak yetişen servis meyvesi, hem görüntüsü hem de lezzetiyle bahçelerimize güzellik katar. Ayrıca sağlık açısından da birçok faydası olduğundan, tüketilmesi de önerilmektedir.
Servis meyvesi veya bilimsel adıyla Amelanchier canadensis, gül ailesine ait, Yeni Dünya’da yaygın olarak görülen bir ağaç veya çalı türüdür. Türkiye'de de yaygın olarak yetiştirilmektedir. Yaprakları ilkbaharda çiçeklenme ile birlikte zarif beyaz çiçeklerle birleşir ve ağacın görüntüsüne zarafet katar.
Servis meyvesi, yapraklarını dökmeyen bir bitkidir ve genellikle 2-8 metre yüksekliğinde bir ağaç olarak yetişir. Meyveleri, pembe, kırmızı veya mor renkli bir yaban mersini gibi görünürler ve temmuz sonundan eylül sonuna kadar olgunlaşırlar. Meyveler, hem taze tüketilir hem de reçel, jöle, şurup, pasta ve tart yapımında kullanılır.
Servis meyvesi, genellikle toprağı nemli, ama iyi drene edilmiş, güneşli veya yarı gölgeli alanlarda yetişir. İyi bir toprak için orta-tan yüksek asitlikli bir dolgu malzemesi önerilir. Çoğunlukla, bahçelerde yerleştirilen, park gibi yerlerde süs bitkisi olarak kullanılmaktadır.
Servis meyveleri, sağlık açısından çok faydalıdır. C vitamini, kalsiyum, demir ve diğer mineraller açısından zengindir. Antioksidanlar ve flavonoidler açısından da zengin olması, yaşlanmayı önlemeye yardımcı olur ve cilt sağlığını korur.
Türk mutfağına dahil olan servis meyvesi, birçok tatlı, pasta ve reçel yapımında kullanılan lezzetli bir meyvedir. Meyvesi, turşu da yapılabilir. Ancak meyvenin çekirdekleri toksik olabileceğinden, tüketmeden önce çekirdekleri ayırmak gerekir.
Genellikle ormanlarda doğal olarak yetişen servis meyvesi, hem görüntüsü hem de lezzetiyle bahçelerimize güzellik katar. Ayrıca sağlık açısından da birçok faydası olduğundan, tüketilmesi de önerilmektedir.
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle