• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Savoy Lahana

Adı : Savoy Lahana
İngilizce Adı : Savoy Cabbage
Bilimsel Adı : Brassica oleracea (Capitata Group)
Tipi : Yıllık, Bienal
Çiçek Rengi : Sarı
Özellikleri :

Savoy Lahana veya savoy cabbage, Brassicaceae familyasına ait bir bitkidir. Bilimsel adı Brassica oleracea (Capitata Group) olan savoy lahananın kökeni, Avrupa'nın orta ve güney kesimleri olarak bilinir. Ancak günümüzde dünya genelinde yetiştirilmektedir.
Savoy lahananın yaprakları, diğer lahanalara kıyasla daha kabarık ve büyük bir şekilde oluşur. Ayrıca yapraklarında dalgalı çizgiler de görülebilir. Dış yaprakları koyu yeşil ile mor arasında değişen renklere sahiptir ve oldukça dayanıklıdır.
Savoy lahananın faydaları arasında yüksek lif içeriği, düşük kalori değeri ve besin açısından zengin olması sayılabilir. Aynı zamanda A, C ve K vitaminleri, potasyum ve kalsiyum gibi mineraller de içerir.
Lahananın genel olarak sağlık için faydaları arasında sindirim sistemini düzenleme, kanser riskini azaltma, kardiyovasküler sağlığı koruma ve bağışıklık sistemini güçlendirme yer alır. Savoy lahananın çiğ bir şekilde tüketilmesi önerilir, ancak pişirildiğinde de besin değerleri kaybolmaz.
Savoy lahananın kullanım alanları oldukça geniştir. Salata, yemek ve turşu yapımında kullanılabilir. Ayrıca lahananın dış yaprakları, dolma yapımında da kullanılır.
Sonuç olarak, savoy lahana besleyici değeri yüksek, faydaları saymakla bitmeyen bir sebzedir. Türk mutfağına da kolaylıkla adapte edilebilen savoy lahana, sağlıklı bir beslenme için önerilen sebzeler arasında yer alır.

Savoy Lahana


Adı : Savoy Lahana
İngilizce Adı : Savoy Cabbage
Bilimsel Adı : Brassica oleracea (Capitata Group)
Tipi : Yıllık, Bienal
Çiçek Rengi : Sarı
Özellikleri :

Savoy Lahana veya savoy cabbage, Brassicaceae familyasına ait bir bitkidir. Bilimsel adı Brassica oleracea (Capitata Group) olan savoy lahananın kökeni, Avrupa'nın orta ve güney kesimleri olarak bilinir. Ancak günümüzde dünya genelinde yetiştirilmektedir.
Savoy lahananın yaprakları, diğer lahanalara kıyasla daha kabarık ve büyük bir şekilde oluşur. Ayrıca yapraklarında dalgalı çizgiler de görülebilir. Dış yaprakları koyu yeşil ile mor arasında değişen renklere sahiptir ve oldukça dayanıklıdır.
Savoy lahananın faydaları arasında yüksek lif içeriği, düşük kalori değeri ve besin açısından zengin olması sayılabilir. Aynı zamanda A, C ve K vitaminleri, potasyum ve kalsiyum gibi mineraller de içerir.
Lahananın genel olarak sağlık için faydaları arasında sindirim sistemini düzenleme, kanser riskini azaltma, kardiyovasküler sağlığı koruma ve bağışıklık sistemini güçlendirme yer alır. Savoy lahananın çiğ bir şekilde tüketilmesi önerilir, ancak pişirildiğinde de besin değerleri kaybolmaz.
Savoy lahananın kullanım alanları oldukça geniştir. Salata, yemek ve turşu yapımında kullanılabilir. Ayrıca lahananın dış yaprakları, dolma yapımında da kullanılır.
Sonuç olarak, savoy lahana besleyici değeri yüksek, faydaları saymakla bitmeyen bir sebzedir. Türk mutfağına da kolaylıkla adapte edilebilen savoy lahana, sağlıklı bir beslenme için önerilen sebzeler arasında yer alır.


Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Savoy lahana Brassicaceae ailesi köken yapraklar faydaları lif vitaminler mineraller sindirim sistemi kanser riski kardiyovasküler sağlık bağışıklık sistemi kullanım alanları salata yemek turşu dolma besleyici Türk mutfağı