Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.
Savoy Lahana ya da diğer adıyla Savoy Cabbage, Brassica oleracea( Capitata Group) 'Osaka White' türüne ait bir lahana çeşididir. Kökeni İtalya olan savoy lahananın yaprakları gevrek ve dalgalı bir yapıya sahiptir. Daha açık yeşil renge sahiptir ve yaprak araları koyu yeşil çizgilere sahiptir. Bu çizgiler lahana türüne özgü bir özelliktir.
Savoy lahananın tadı diğer lahana çeşitlerinden biraz daha tatlıdır. İçeriğinde A, C ve K vitaminleri ile demir, kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi mineraller bulunur. Bu özellikleri sayesinde vücut sağlığına birçok fayda sağlar. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ile soğuk algınlığına karşı savunma mekanizmasını artırır.
Savoy lahananın yapraklarını çiğ tüketmek salata olarak tercih edilebilir. Ayrıca yemeklerde de kullanılarak lezzetli ve sağlıklı yemekler hazırlanabilir. Kavurması, dolması, çorbası gibi birçok farklı şekilde pişirilebilir.
Savoy lahananın yetiştirilme süreci oldukça kolaydır. Mart ve nisan aylarında ekimi yapılır ve Eylül-Ekim döneminde hasadı yapılır. Toprak olarak humuslu ve iyi drene edilmiş toprakları tercih eder. Ayrıca bol güneş alan alanlar da savoy lahananın iyi bir şekilde büyümesi için gereklidir.
Sonuç olarak, savoy lahana hem lezzetli hem de vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir sebzedir. Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Tarımı kolay olduğu için ev bahçelerinde rahatlıkla yetiştirilebilir.
Savoy Lahana ya da diğer adıyla Savoy Cabbage, Brassica oleracea( Capitata Group) 'Osaka White' türüne ait bir lahana çeşididir. Kökeni İtalya olan savoy lahananın yaprakları gevrek ve dalgalı bir yapıya sahiptir. Daha açık yeşil renge sahiptir ve yaprak araları koyu yeşil çizgilere sahiptir. Bu çizgiler lahana türüne özgü bir özelliktir.
Savoy lahananın tadı diğer lahana çeşitlerinden biraz daha tatlıdır. İçeriğinde A, C ve K vitaminleri ile demir, kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi mineraller bulunur. Bu özellikleri sayesinde vücut sağlığına birçok fayda sağlar. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ile soğuk algınlığına karşı savunma mekanizmasını artırır.
Savoy lahananın yapraklarını çiğ tüketmek salata olarak tercih edilebilir. Ayrıca yemeklerde de kullanılarak lezzetli ve sağlıklı yemekler hazırlanabilir. Kavurması, dolması, çorbası gibi birçok farklı şekilde pişirilebilir.
Savoy lahananın yetiştirilme süreci oldukça kolaydır. Mart ve nisan aylarında ekimi yapılır ve Eylül-Ekim döneminde hasadı yapılır. Toprak olarak humuslu ve iyi drene edilmiş toprakları tercih eder. Ayrıca bol güneş alan alanlar da savoy lahananın iyi bir şekilde büyümesi için gereklidir.
Sonuç olarak, savoy lahana hem lezzetli hem de vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir sebzedir. Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Tarımı kolay olduğu için ev bahçelerinde rahatlıkla yetiştirilebilir.
SSL Sertifikası + Sınırsız İçerik + Full SEO Uyumlu + Full Mobil Uyumlu.
Üstelik İsterseniz Yapay Zeka Hukuk Asistanı Seçeneğiyle