*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Japon eriği ya da diğer adıyla Prunus salicina 'Gulf Gold', ülkemizde hala yeterince bilinmeyen ve yetiştiriciliği yapılmayan bir meyve türüdür. Japon kökenli bu erik türü, dolgun, tatlı ve aromatik meyvesi ile diğer erik türlerinden ayrılmaktadır.
Japon eriği, yaklaşık olarak 5-6 metre boyuna kadar boylanabilen, yuvarlak veya yuvarlağa yakın bir taç şekline sahip ağaçlarda yetişir. Meyveleri 4-5 cm çapındadır ve genellikle oval veya kalp şeklindedir. Meyveleri sert, ama sulu ve tatlıdır. Renkleri genellikle sarı ve turuncudur. Aroması başka hiçbir erik türüne benzemez.
Bu erik türü, genellikle mayıs ayından haziran ayına kadar çiçek açar ve meyveleri ağustos ayından ekim ayına kadar olgunlaşır. İyi bir verim almak için, ağaçların sulanması ve gübrelenmesi önemlidir. Meyveleri hasat edildikten sonra ise hemen tüketilebileceği gibi, kurutulup saklanabilir ya da reçel, marmelat, meyve suyu veya şarap yapımında kullanılabilir.
Japon eriği, sağlık açısından da pek çok fayda sağlamaktadır. Yüksek C vitamini, posa ve antioksidan içeriği sayesinde, bağışıklık sistemini güçlendirir, kansere karşı korur, sindirimi düzenler, kan şekeri seviyesini dengeler ve kalp sağlığını korur.
Sonuç olarak, Japon eriği ya da Prunus salicina 'Gulf Gold', lezzetli meyvesi, sağlıklı faydaları ve yetiştiriciliğinin kolay olması açısından oldukça değerli bir meyve türüdür. Ülkemizde de her yıl artan sayıda üreticinin dikkatini çeken bu meyve, umarız gelecekte daha çok kişi tarafından tanınır ve tüketilir hale gelir.
Japon eriği ya da diğer adıyla Prunus salicina 'Gulf Gold', ülkemizde hala yeterince bilinmeyen ve yetiştiriciliği yapılmayan bir meyve türüdür. Japon kökenli bu erik türü, dolgun, tatlı ve aromatik meyvesi ile diğer erik türlerinden ayrılmaktadır.
Japon eriği, yaklaşık olarak 5-6 metre boyuna kadar boylanabilen, yuvarlak veya yuvarlağa yakın bir taç şekline sahip ağaçlarda yetişir. Meyveleri 4-5 cm çapındadır ve genellikle oval veya kalp şeklindedir. Meyveleri sert, ama sulu ve tatlıdır. Renkleri genellikle sarı ve turuncudur. Aroması başka hiçbir erik türüne benzemez.
Bu erik türü, genellikle mayıs ayından haziran ayına kadar çiçek açar ve meyveleri ağustos ayından ekim ayına kadar olgunlaşır. İyi bir verim almak için, ağaçların sulanması ve gübrelenmesi önemlidir. Meyveleri hasat edildikten sonra ise hemen tüketilebileceği gibi, kurutulup saklanabilir ya da reçel, marmelat, meyve suyu veya şarap yapımında kullanılabilir.
Japon eriği, sağlık açısından da pek çok fayda sağlamaktadır. Yüksek C vitamini, posa ve antioksidan içeriği sayesinde, bağışıklık sistemini güçlendirir, kansere karşı korur, sindirimi düzenler, kan şekeri seviyesini dengeler ve kalp sağlığını korur.
Sonuç olarak, Japon eriği ya da Prunus salicina 'Gulf Gold', lezzetli meyvesi, sağlıklı faydaları ve yetiştiriciliğinin kolay olması açısından oldukça değerli bir meyve türüdür. Ülkemizde de her yıl artan sayıda üreticinin dikkatini çeken bu meyve, umarız gelecekte daha çok kişi tarafından tanınır ve tüketilir hale gelir.
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle